Statens museum viser el-kunst

Frem til den 19. marts kan man på SMK 17 gange opleve en eksperimenterende ’udstilling-forestilling’ om den vestlige verdens fascination af fænomenet elektricitet

smk

Elektricitet og kunst skal gå op i en højere enhed, når Statens Museum for Kunst (SMK) frem til den 19. marts lægger omgivelser til en eksperimenterende såkaldt udstilling-forestilling. Den handler netop om – og hedder – Elektricitet, og første mulighed for at få denne oplevelse er i dag den 17. februar klokken 16.

SMK lover på sin hjemmeside, at teater- og performancegruppen Hotel Pro Forma tager publikum med på en medrivende rejse gennem historien. Midlerne, der tages i anvendelse, er teater, musik, billedkunst, historiske apparater og sitrende videnskabelige forsøg.

Det er en fortælling, der handler om vores stræben efter at forstå og beherske elektricitet, og om hvordan elektricitet har forandret os som mennesker. Forløbet, hvor publikum bevæger sig igennem udstilling-forestillingen, foregår i museets faste udstilling ’Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900’ og spejler sig i kunsten og kaster nyt lys på epoken.

Begivenheden er dækket af den almindelige entrébillet, men da pladsen er begrænset, skal man bestille plads. Det gør man på museets hjemmeside, hvor man også kan finde datoer og yderligere information.