Svensk salgsforbud mod ladeboks

Populær norsk ladeboks til elbiler sælges også i Danmark – producenten vil klage over afgørelsen

ladeboks

Det svenske Elsäkerhetsverket har nedlagt salgsforbud mod elbil-ladebokse af mærket Easee. Forbuddet gælder modellerne Easee Home og Easee Charge. I Sverige er der installeret cirka 100.000 af disse modeller, fortæller den svenske myndighed, der på mange områder svarer til det danske Sikkerhedsstyrelsen.

Forbuddet kommer i forlængelse af et projekt, hvor forskellige modeller af ladebokse er blevet undersøgt. Det skyldes ifølge Elsäkerhetsverket mangler ved fejlstrømssikringen.

Forbuddet betyder blandt andet, at producenten skal hjemtage de ladebokse, som har fået salgsforbud, fra deres forhandlere. Producenten skal også afhjælpe mangler ved allerede installerede ladebokse. Derimod indebærer forbuddet ikke, at ’tilbagekaldelse fra forbrugeren er berettiget’.

Produktet er norsk, men er, som det fremgår, også udbredt uden for landets grænser, og det sælges også i Danmark. På producentens hjemmeside fremgår, at designet er dansk.

Forbuddet gælder kun i Sverige. Easee er ikke enig i den svenske myndigheds afgørelse.

Virksomheden arbejder med en klage over salgsforbuddet og ønsker samtidig et udsættelse af forbuddet så længe, klagesagen verserer. På hjemmesiden kan man læse en række spørgsmål/svar, som forbrugere kan ventes at efterlyse.

ladeboks no