Vinden blæser til Hedensted

Masser af viden og erfaring samles og udveksles på årets vind-begivenhed

vindmøller i Østerild forsøgscenter

Elektrikere og andre med interesse i vindenergi vil måske have udbytte af at lægge vejen forbi Hedensted i slutningen af måneden. Her indbyder brancheorganisationen Vindmølleindustrien til den ’største og mest betydningsfulde’ vind-begivenhed i Danmark.

Begivenheden hedder ’Wind Energy Denmark’ og holdes i dagene 30.-31. oktober hos Skagen Blade Technology, der har specialiseret sig i blandt andet vedligehold og reparation af vindmøllevinger. I de to dage vil industrien møde forskerne, onshore vil møde offshore og nutiden møde fremtiden hedder det i omtalen på Vindmølleindustriens hjemmeside. Der ventes flere end 400 deltagere til arrangementet, hvor der i øjeblikket er åbent for deltagerregistrering.

Temaerne omfatter både overordnede og udviklingsmæssige emner og det mere jordnære (om end måske højt til vejrs) ’operations & maintenance’. Programmet som sådan indeholder både fælles sessioner samt en lang række workshops for deltagere med særlige interesseområder.

Blandt de overordnede emner er ’elektrificering i en fossilfri virkelighed’. Et andet punkt handler om, at et stort gennembrud for standardisering er forestående, og så stilles spørgsmålet, om flydende vindenergi er et vinder-koncept. Bare for at nævne få af emnerne …

Vindmølleindustrien indbyder til event i Hedensted